Евакуатори – види та призначення

Евакуатор з лебідкою і платформою. Кількість автомобілів зростає з року в рік, і з кожним на дорозі може статися непередбачувана ситуація. У разі поломки автомобіля на допомогу приходить служба евакуації. За останні роки кількість компаній, що займаються евакуацією автомобілів, постійно зростає, розширюється спектр послуг, що надаються.

Найпоширенішими евакуаторами є лебідкові. Вони здатні легко і оперативно перевезти легковий автомобіль, який піднімається на платформу за допомогою лебідки навіть із заблокованими колесами. Найчастіше на спецтехніці встановлюються гідравлічні лебідки, але іноді зустрічаються і електричні.

На лебідкові моделі схожі і евакуатори з гідроманіпуляторами. Вони оснащені краном, вантажний платформою, завдяки чому можуть транспортувати автомобілі з непрацюючою коробкою передач або з заблокованим кермом.

Не менш популярні і евакуатори часткового або неповного навантаження. Вони призначені для перевезення вантажівок, причепів, автобусів та інших машин, за розмірами перевищують фургони і легкові авто. Існує кілька методів транспортування на даному евакуаторі: авто чіпляється за міст, підвіску або піднімаються осі і машина частково вантажиться на платформу.

Чималим попитом користуються евакуатори, в оснащенні яких є зсувні платформи. У них є лебідка і їх майданчики рухливі, на відміну від звичайних моделей. Оснащення цієї техніки доповнюється підїздними візками, що дає можливість транспортувати автомашини з заблокованими колесами.

Ще один варіант евакуаційної техніки — це автовози. Такі двоповерхові машини часто виїжджають за викликом клієнтів у великих містах. Вони здатні одночасно перевозити кілька автомобілів. У гаражах солідних перевізних компаній обов’язково є автовози на той випадок, якщо з одного мікрорайону одночасно надійде кілька замовлень. Автовози оснащені лебідкою і фіксують ременями. Вони економлять бензин і час.

Як правило, для конкретного виклику тип евакуатора вибирається на підставі слів клієнта, який називає марку автомобіля, його приблизну вагу, стан коліс, коробки передач, керма, кількість пошкоджень, їх тип і рівень складності. Всі ці дані впливають на вибір спецтехніки.

Найбільш універсальними є, мабуть, лебідкові евакуатори, проте іноді необхідний якийсь конкретний тип спеціальної техніки.

schnellzeichner berlin