Можливі проблеми при евакуації мотоцикла і квадроцикла

Можливі проблеми при евакуації мотоцикла і квадроцикла

Евакуація квадроцикла, кому хоч раз довелося кілька кілометрів тягти мотоцикл,який зламався ніколи не забуде цих непередаваних відчуттів. А якщо довелося штовхати важкий мотоцикл з коляскою, то спогади від цього заняття залишаться на все життя. І можна не сумніватися, що в процесі «транспортування», всі хто навіть побічно був причетний до його поломки, були згадані «незлим тихим словом».

Зараз в це важко повірити, але зовсім недавно саме так переміщали свої зламані «залізні коні».

Правила дорожнього руху забороняють буксирування таких транспортних засобів без наявності бокового причепа, але навіть якщо коляска є, то даішники завжди знайдуть привід причепитися. На попутну вантажівку занурити зламаний мотоцикл зможуть тільки досить сильні чоловіки. Однак при такому транспортуванні у нього дряпався корпус, гнулися виносні деталі, билися дзеркала і так далі. І якщо власники радянських мотоциклів спокійно ставилися до дрібних пошкоджень, то господарі дорогих байків іноземного виробництва навіть при появі невеликої вм’ятини можуть впасти в депресію. В даний час завдяки діяльності компаній, які професійно займаються евакуацією, психіка таких фанатичних власників не береться подібних випробувань.

Здавалося б, мотоцикл перевезти набагато простіше, ніж автомашину, адже його вага менше. Однак його транспортування передбачає свої складності. Наприклад, нестійкість мотоцикла, адже у нього всього лише два колеса. Тому на «озброєнні» евакуатора має бути спеціальний пристрій, який надійно закріплює транспортний засіб у вертикальному положенні. Для цього найчастіше застосовують затяжні ремені і фіксатори коліс.

Безпечне транспортування мотоцикла зі справною ходовою частиною і рульовим управлінням забезпечить звичайний евакуатор, оснащений ламаною платформою. Мотоцикл просто заштовхується і вертикально закріплюється.

Якщо ж у мотоцикла серйозний аварійний стан або заблоковані колеса, то знадобиться евакуатор з маніпулятором . Ці пристосування обережно піднімуть зламаний мотоцикл на платформу і не заподіють йому додаткових ушкоджень.

Буває, що важкий мотоцикл або квадроцикл злітає з дороги, і виявляється затиснутим між деревами або потрапляє в кювет. У цьому випадку без крана не обійтися.

У розпорядженні компаній, які надають доступні за ціною послуги з евакуації транспортних засобів, є спеціальні причепи, призначені для переміщення мотоциклів і квадроциклів. На таких причепах передбачені міцні ремені і встановлені потужні захоплення, здатні особливо надійно зафіксувати колеса.

Є евакуатори, які одночасно перевозять кілька мотоциклів, але вони найчастіше використовуються учасниками байк-шоу, мотогонщиками і логістичними компаніями для доставки раритетних або нових моделей. Але це інша категорія спецтехніки.

schnellzeichner berlin