Евакуація автомобіля з води: особливості та застереження

Влітку частими є випадки утоплення автомобіля з необережності. Взимку серед тих, хто вирішив скоротити дорогу по тонкому льоду, також не рідкісні випадки потоплення. Що робити в разі затоплення автомобіля? Чи можна самостійно його витягнути?

Фахівці з евакуації в один голос стверджують, що в 90% випадках порятунку автомобіля своїми силами все закінчується плачевно: машина йде ще глибше і тягне за собою ту, яка була використана в якості тягача. Якщо справа відбувається взимку, справа може обернутися не тільки втратою транспорту, а й життя.

Порядок дій при затопленні автомобіля

Якщо автомобіль опинився у воді, необхідно зробити наступне:

  • обережно вибратися з нього;
  • відійти на безпечну відстань, щоб виключити провал льоду під ногами в зимовий період;
  • подзвонити в службу евакуації.

Особливості евакуації автомобіля з води

Автомобіль буде підчеплений тросом і притягнутий до берега. У зимовий період це займе більше часу, так як необхідно буде зламати крижану кірку на водоймі. Біля берега машину підчепить маніпулятор і занурить на платформу.

У цій справі головне — злагоджена робота, швидке реагування на всі зміни, дотримання техніки безпеки та акуратність. У більшості випадків автомобіль вже буде не придатний для використання, але окремі деталі, які зберегли цілісність і неушкоджені від води, ще можна буде продати.

Пам’ятайте, що вибирати потрібно ту службу евакуації, яка має необхідні технічні засоби і має досвід роботи в подібних умовах. Евакуатори у Львівській  області для порятунку автомобілів з води надає компанія «Автовсесвіт». У нашому автопарку присутній кран-маніпулятор, який і допоможе втягнути «потопельника». Також за роки існування нашими співробітниками був накопичений великий досвід роботи в будь-яких умовах нашої області.

schnellzeichner berlin