Евакуація на бездоріжжі

Поломка транспортного засобу на міських вулицях — завжди неприємна ситуація. Вихід з ладу автомобіля в умовах бездоріжжя або його потрапляння в болото, пастку з бруду, снігу — ситуація не тільки неприємна, але і небезпечна. Професійна позашляхова евакуація в даному випадку — найбільш безпечний і швидкий спосіб врятувати машину.

Часто евакуація на бездоріжжі проводиться кустарним способом: водії своїми силами намагаються впоратися з проблемою або за допомогою товаришів, місцевих жителів з трактором. При спробі звільнити застряглий транспорт, прикріпивши до нього трос, потім різко смикнувши, часто страждає рульове управління, виходить з ладу бортовий комп’ютер.

Також можливі механічні пошкодження: вм’ятини кузова, вирваний бампер, зламане дзеркало. Звернення до професійної службі позбавить від даних неприємностей, адже акуратна, безпечна евакуація автотранспорту можлива тільки майстрами.

Як витягнути машину з болота

Якщо Вам треба витягнути машину з болота, найкращим виходом буде дзвінок рятувальній службі. На такі виклики «Автовсесвіт» відправляє спеціально обладнану спецтехніку, здатну акуратно, швидко дістати з трясовини великогабаритне авто.

Якщо машина загрузла в багнюці, то спочатку необхідно визначитися, де саме вона застрягла, як потрібно діяти. Можливо кілька варіантів:

  • глинистий грунт або бруд;
  • піщаний грунт або пісок;
  • болотиста місцевість.

Попадання на розмитий грунт ускладнюється пробуксовкою провідної пари коліс. Діяти при даній ситуації необхідно продумано, швидко, інакше загрузнути можна серйозно і надовго. Найбільш легкий метод звільнитися — вибратися в розкачку. Він являє собою постійне коливання вперед-назад.

Часто ця тактика виявляється вкрай ефективною, дозволяє продовжити рух вже через кілька хвилин. Але іноді розгойдування лише погіршує становище, автотранспорт ще більше занурюється в грунт. Приймати рішення про подальшу тактику потрібно максимально швидко.

Для початку рекомендується поліпшити зчеплення з грунтом. Здійснити це дозволять підкладені під колеса гілки, ганчірки, дошки або все що можна знайти, наприклад, килимки з салону. У пастку потрапили важкі авто, наприклад, джипи застрягли в багнюці? Більш дієвий метод — прокопати для виїзду колію, але для цього необхідна лопата.

Що робити якщо треба витягнути машину? Дзвонити нам!

Автомобілістами придумано безліч способів звільнення застряглий транспорту з грунту, снігу, води, але багато з них вимагають значних зусиль, часу і часто призводять до поломок. Особливо це актуально для сучасних дорогих моделей.

schnellzeichner berlin