Зламався автомобіль? Завжди є кілька рішень

Якщо у водія в дорозі зламалася машина, то вирішити цю проблему можна 4 способами.

Перший варіант. Можна назвати його американським, тому що так роблять у всіх американських фільмах — просто залишити машину, забравши з неї всі цінні речі. Немає машини — немає проблем, пов’язаних з її ремонтом. Але цей спосіб не для наших водіїв, які до останнього віддані своїй «ластівці».

Другий спосіб. Звернутися в компанію, яка виробляє викуп авто. Список організацій, які здійснюють подібну діяльність, Ви знайдете в мережі Інтернет за запитом «викуп авто» в пошуковій системі Яндекс або Google. Протягом години до вас приїдуть оцінювачі з обумовленою сумою викупу. А ви вже забудете про проблему ремонту і почнете будувати плани про покупку нової машини.

Третій метод. Обдзвонити всіх родичів і друзів з пропозицією прийти вам на допомогу. Можливо, хтось погодиться і приїде на виручку. Ваш рятувальник візьме автомобіль на буксир, і таким чином ви доберетеся до потрібного місця. Але такий спосіб може ще більше погіршити становище машини. Додаткові маніпуляції і примусова їзда на зламаній машині можуть привести до ще більш серйозних поломок. І потім вам доведеться розщедритися на велику суму.

Останній спосіб надання допомоги несправному автомобілю — це евакуація його на спеціальній техніці. Евакуатором називається транспортний засіб, призначений для навантаження, транспортування і розвантаження машин. Завдяки йому ваш «залізний кінь» буде доставлений в цілісності  до потрібного вам місця.

Евакуатор з краном маніпулятором

Існують кілька видів евакуаторів

  • З ламаною платформою. Машина заїжджає самостійно або її затягують за допомогою лебідки;
  • З зсувною платформою. Рівна поверхня для машин з низьким дорожнім просвітом;
  • З краном-маніпулятором (пряма або ламана платформа). Дозволяє евакуювати машини з важкодоступних місць;
  • З частковим навантаженням. Машину вантажать або тільки передніми, або тільки задніми колесами. При цьому ставляться спеціальні фіксатори для коліс.

При виклику евакуатора диспетчеру потрібно детально розповісти про марку машини, причини дзвінка і місце знаходження. Вам підберуть відповідний вид навантажувача і негайно виїдуть на допомогу. В основному всі фірми, що займаються евакуацією машин, працюють цілодобово, навіть вночі вам нададуть допомогу. Завантажену машину доставлять за бажанням власника: або на станцію технічного обслуговування, в гараж або на місце парковки.

schnellzeichner berlin