Коли буксирування автомобіля заборонено і небажано?

Буксирувати машину, яка раптово зламалася, завдання не з примітивних, особливо якщо відмовив мотор. Але при наявності троса і приголосної тягти вас водія цю спецоперацію не так вже й складно провернути, підійшовши до справи зі знаннями і обережністю. Але є випадки, коли буксирування автомобіля заборонено, і ми зараз розглянемо їх. Найцікавіше, що іноді буксирування заборонено законодавчо — ПДР, а часом юридично вона можлива, але відмовитися від неї найкраще з чисто технічних міркувань. Є декілька випадків не можна буксирувати інший транспортний засіб, а ще краще замовити евакуатор:

  1. Дорожнім знаком заборонено будь-який рух з причепом. Буксируваний автомобіль також визнається причепом відповідно до букви закону.
  2. Буксирувана машина важить на 50% і більше, ніж передбачуваний буксировщик.
  3. У машини, яку треба буксирувати несправне рульове управління. Тут буксирування можливе тільки з частковим навантаженням, а краще взагалі скористатися евакуатором.
  4. Жорстке зчеплення робить відстань між машинами понад 4 м. Буде незручно на поворотах.
  5. Гнучка зчіпка робить відстань між автомашинами більше 6 м або менше 4 м. При невеликій відстані є ризик, що авто яке буксирується в’їде в зад своєму тягачу. При великій дистанції важко проходити повороти, та й хто-небудь  недоглянувши  може спробувати вклинитися між зчепленими автомобілями.
  6. В ожеледь про буксирування годі й думати. Практика показує. Що за порушення правил буксирування співробітники ДПС карають вкрай рідко. Але чи варто боятися тільки правоохоронців? А безпеку інших людей що, розтоптані в грязі? Буксирування авто з АКПП дуже небажана, оскільки автоматична трансмісія цього не любить. Якщо інший вихід відсутній, і машину доведеться буксирувати, то постарайтеся їхати не більше 50 км / год (а краще 40 км / год), а також не долайте відстані понад 50 км. Бажаємо вам не стати буксированим, але не відмовляйтеся побути буксиром, адже така допомога завтра може знадобитися вже вам, а повз якраз поїде людина, якій ви вчора допомогли. Щасливих доріг!
schnellzeichner berlin