Особливості евакуації з повним завантаженням

Евакуація з повним завантаженням передбачає розміщення всього автомобіля на платформі евакуатора і дозволяє перевозити машини масою до 6 тонн. Евакуатори з повним завантаженням можуть бути двох видів:

Євакуатор з ламаною платформою

Евакуатор з ламаною платформою і лебідкою — найпростіший тип евакуаторів, які використовуються для транспортування авто без підвищеної складності. Платформа евакуатора має подвійний перегин, а до задньої частини приставляються аппарели, за якими машина затягується за допомогою лебідки на платформу.

Найчастіше використовується електролебідка, яка може працювати при заглушеному двигуні від акумулятора і управляється за допомогою пульта. При необхідності електролебідка переміщається по горизонталі, завдяки чому може вільно зачепитися за буксирувальний гак автомобіля. Деякі евакуатори мають гідравлічну лебідку, яка використовується переважно при навантаженні важких автомобілів.

Сцеп здійснюється за допомогою гак, який знаходиться на кінці лебідки. Такелаж кріпиться за буксирувальний гак автомобіля. Для машини з низьким просвітом використовуються довгі аппарели. Якщо автомобіль має справну ходову частину, погрузка займає кілька хвилин. Якщо заблоковано одне або кілька коліс, застосовуються підкатні візки.

Євакуатор з зсувною платформою

Евакуатори зі зсувною платформою найчастіше оснащуються гідравлічною лебідкою, яка розрахована на великий тоннаж. Зсувні платформи переміщаються за допомогою гідроциліндрів, управління здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування. Під час навантаження платформу попередньо піднімають, щоб отримати оптимальний кут для в’їзду автомобіля, після чого платформа з’їжджає в такому положенні до проїжджої частини.

Такелаж лебідки закріплюється за автомобільний гак, після чого машину затягують на платформу. Після затягування автомобіля платформа плавно піднімається і повертається в попереднє положення. Завдяки такій конструкції платформи виключається нанесення шкоди ходової частини.

schnellzeichner berlin