Особливості евакуації машини на «автоматі»

Багато хто погодиться, що керувати автомобілем з АКПП зручніше, комфортніше і легше. Однак автомат має і свої недоліки в особі більш крихкою конструкції і частих поломок. Одна з поширених помилок власників — це неправильна евакуація. Причому іноді винен сам евакуатор, але найчастіше вина лягає безпосередньо на власника ТЗ.

Буксирувати або НЕ буксирувати

евакуація машини з АКПП

Щодо буксирування за допомогою евакуатора, тобто методом часткової, а не повного вантаження, ходить чимало суперечок. На ділі можна зробити наступні висновки:

Евакуація методом буксирування для АКПП є небажаним варіантом. При наявності можливості скористатися послугами іншого евакуатора, який має кран маніпулятор і здатний занурити авто повністю на платформу, вибирайте цей варіант.

У деяких випадках буксирувати доводиться. Але тут слід дотримуватися суворих правил, щоб не пошкодити автомобіль. Зазвичай їх вказує безпосередньо сам автовиробник.

Буксирування можлива при наявності спецпроушін, які повинні йти в комплекті. Якщо їх немає, буксирування категорично протипоказана.

У техпаспорті деяких авто зазначено, що буксирування допустима. Однак є обмеження по швидкості і максимальному відстані евакуації методом часткового навантаження. Якщо їх порушити, навряд чи ваша АКПП підлягатиме ремонту або її відновлення обійдеться дешево.

Правила евакуації автомобіля з АКПП

Маючи в розпорядженні цілодобові телефони евакуаційної служби «Автовсесвіт», до вас в будь-який необхідний момент приїде приватний спецтранспорт для здійснення евакуації. Однак хто приїде і як виконати своє завдання, залежить від ваших настанов по телефону і не тільки.

Після дзвінка в службу скажіть оператору, що у вас транспортний засіб з автоматичною коробкою. Це обумовлено тим, що не всі види спецтранспорту можуть евакуювати авто з АКПП.

Якщо використовувати метод часткового навантаження, це призведе до поломки коробки передач.

Евакуатор з лебідкою — це теж не варіант, оскільки подібні маніпуляції приведуть до перегріву АКПП, підвищених навантажень на підшипники і високу ймовірність поломок.

Використовується тільки спецтранспорт з повним методом навантаження. Це пояснюється нюансами двигуна. Коли авто з АКПП не працює, мастило також не функціонує. Це серйозна відмінність від МКПП. Будь-які механічні рухи призводять до непорозумінь і зносу. Платформа забезпечує нерухомість авто.

Оптимальні варіанти — це кран-маніпулятор або евакуатор, який має зсувну платформу.

Ми маємо в своєму розпорядженні усіма необхідними видами спецтранспорту, щоб ваша машина з АКПП не постраждала при транспортуванні. Працюємо якісно, ​​швидко і недорого.

Замовляйте евакуатор! Телефонуйте за телефонами вказаними в контактах.

schnellzeichner berlin